3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Водопад Сувчарско пръскало

Price comment  Цена:
адрес:
Христо Даново
имейл:
karlovo_tur@abv.bg
телефон:
+359896688523

Водопад "Сувчарско Пръскало" се намира близо до с. Христо Даново. Това е един от най-красивите и високи водопади в България с директен пад на водата. Неговата височина е 54 м.

Водопада е мощен и пълноводен през пролетта, намира се в Средна стара планина. Водата пада директно от скален венец и се разбива с грохот в малко езерце в подножието на скалите.

До водопада се стига пеша за около 1ч. и 30 мин., като се върви се по стар, разбит път, който тръгва над село Христо Даново. За да стигнете до пътя най-добре е да питате местните жители.

Пътят следва коритото на реката, на която е самият водопад. Малко след като преминете над стар бетонов мост, ще трябва да се отклоните и да следвате реката. Водопада се намира на около 200м по-нагоре по течението.

  • Водопади
Христо Даново - Забележителност Водопад Сувчарско пръскало - Снимка 1 Христо Даново - Забележителност Водопад Сувчарско пръскало - Снимка 2 Христо Даново - Забележителност Водопад Сувчарско пръскало - Снимка 3 Христо Даново - Забележителност Водопад Сувчарско пръскало - Снимка 4