3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Арапя

Price comment  Цена:
адрес:
Царево
имейл:
телефон:

Плажът Арапя се намира в непосредствена близост до едноименния нос и къмпинг, в един от най-красивите райони на южното ни Черноморие. Разположен между малките и сравнително спокойни курортни селища Царево и Лозенец, той е на брега на живописен залив, заобиколен от всички страни от борови и широколистни гори.

Морето тук е чисто, топло и спокойно, без подводни течения и дънни ями. На места дълбочината му е сравнително голяма, но има и участъци, където можете да влезете на десетки метри навътре, без лазурната вода да стигне и до коленете ви. Това прави къмпинг „Арапя“ и едноименния плаж едно най-предпочитаните места за летуване както от семейства с малки деца, така и от хора, чиито способности на плувци не са особено добри.

Плажът става особено популярен през шестдесетте и седемдесетте години на миналия век, когато тук всяко лято си почиват хиляди българи, както и летовници от бившия соцлагер – предимно поляци, чехи и източногерманци. Ситуацията в момента е горе-долу същата, тъй като това е основният „контингент“, който почива в къмпинга и събира тен на плаж Арапя.

Условията за летуване са отлични – трите хотела, множеството прекрасно оборудвани бунгала и голямото пространство за каравани създават така нужния комфорт за приятна почивка далеч от града и шумните туристически дестинации. Същевременно имате комфорта да се скриете от големите летни жеги в някое от крайбрежните заведения и да се позабавлявате с приятели или да хапнете някой от морските специалитети, които се предлагат там.

  • Плажове
Царево - Забележителност Плаж Арапя - Снимка 1 Царево - Забележителност Плаж Арапя - Снимка 2 Царево - Забележителност Плаж Арапя - Снимка 3