3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Близнаците

Price comment  Цена:
адрес:
Цар Симеоново
имейл:
turizam_vd@abv.bg
телефон:
0035994600840

Плажът на островите Близнаците, разположени срещу видинското село Цар Симеоново и обявени за защитена местност, се появява само при ниски води на река Дунав. При приливни вълни или проливни дъждове във водосборната й зона в Централна Европа, той бива заливан и става напълно недостъпен за туристи. До него се стига само чрез лодка, каквато лесно можете да наемете от селото или от туристическия комплекс „Данубиа бийч“, намиращ се съвсем наблизо.

В случай, че се колебаете дали си заслужава да преценявате нивото на Дунава и да полагате допълнителни усилия, за да стигнете до плажа на островите Близнаците, не го правете – отговорът е категорично „да“. Бреговата ивица е покрита с мек и светъл на цвят пясък, а мястото се отличава с невероятна природа и забележително биоразнообразие.

Водите на Дунава тук обикновено имат доста добра температура през горещите летни месеци и дават така нужната прохлада. Тъй като плажът е сравнително непознат на туристите, той предлага на посетителите си усамотение и единение с природата. Друго безспорно предимство е, че можете да откриете всичко необходимо за доброто си и качествено прекарване като посетите намиращото се на брега, точно срещу островите, село Цар Симеоново.

Речните води тук са доста спокойни. Дъното е чисто и полегато, без резки пропадания, водовъртежи и коварни подводни течения. Можете да се запознаете и с част от животинските и растителни видове, заради чието опазване е създадена защитената местност. На първо място разбира се са водоплаващите птици (сива, малка и нощна чапла, малък и голям корморан, лопатарка), както и водолюбивите растения като лъскаволистната млечка, кръглолистната вълча ябълка и блатното кокиче. След плажуването тук можете да се отбиете във Видин или да отседнете в селото.

  • Плажове
Цар Симеоново - Забележителност Плаж Близнаците - Снимка 1 Цар Симеоново - Забележителност Плаж Близнаците - Снимка 2 Цар Симеоново - Забележителност Плаж Близнаците - Снимка 3