3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Данубиа бийч

Price comment  Цена:
адрес:
Цар Симеоново
имейл:
телефон:

Плажът на ваканционен комплекс „Данубиа бийч“ се намира в красивото селце Цар Симеоново, разположено само на около петнадесет километра от областния център Видин. Реката тук е сравнително чиста, а бреговата ивица е покрита със ситен, фин пясък. Комплексът притежава и собствен понтон с лодки, които можете да използвате за разходки по красивата и живописна река. Водата обикновено е топла и спокойна, а речното дъно се спуска постепенно и няма никакви водовъртежи, коварни течения или ями.

Плажът тук е подходящ за туристи от всички възрастови групи и дава възможност на родителите на малки деца да релаксират спокойно, без да се притесняват за безопасността им. Сигурността е гарантирана от професионални спасители. Плажът на Данубиа бийч има както платена, така и зона със свободен достъп.

Една от основните атракции в околостта са двата острова Близнаците, обявени за защитена местност. Можете да си направите разходка с лодка до тях и да се запознаете с впечатляващата им природа. Те са местообитание на редица редки птици и защитени животински и растителни видове. Основната причина за обявяване на защитената местност обаче, разбира се е невероятното видово разнообразие на водоплаващи птици – сива, малка бяла и нощна чапла, малък и голям корморан, лопатарка и редица други.

  • Плажове
Цар Симеоново - Забележителност Плаж Данубиа бийч - Снимка 1 Цар Симеоново - Забележителност Плаж Данубиа бийч - Снимка 2 Цар Симеоново - Забележителност Плаж Данубиа бийч - Снимка 3