3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Ски и Еко Курорт Цигов чарк

Price comment  Цена:
адрес:
Цигов чарк
имейл:
vesostankov@mail.bg
телефон:
+35935532182

Курортен комплекс Цигов Чарк се намира на 8 километра от Батак и на 24 километра източно Велинград, на брега на язовир Батак по пътя между двата града. Местността е била известна в миналото предимно с дърводобива, оттам идва и странното име - което се интерпретира като "Дъскорезницата на Циго".

Района предлага незабравими мигове на лов и риболов, ски писта с дължина 1200 метра с място за начинаещи и напреднали скиори. В околностите на ски пистата има обширен паркинг, място за хапване, пийване и почивка. Има ски гардероб, влек, сноуборд, шейни и ски учители. Цените са достъпни и дори ниски в сравнение с останалите зимни курорти.

Много са възможностите за краткотрайни излети в околностите на Батак и Цигов чарк през топлите дни на годината - язовирите Голям Беглик и Беглика, местността Широка поляна. Туристически маршрути могат да се организират до местностите Дженевра, Беглика, Петрово бърдо, до пещерата Снежанка и Фотенския водопад. Ценителите на старини имат възможност да разгледат останките от тракийски, римски, византийски и славянски крепости, могили, мостове и други интересни археологически обекти в района. В околностите на Батак има 9 действащи параклиса.

Курортът е подходящ както и за зимни спортове, така и летни ваканции (близо до язовира може да разпънете палатка или да разположите каравана). Невероятните гледки, които откриват не само язовирът, но и планината, са пленителни при залез слънце, независимо дали те са запечатани в обектива на някой фотоапарат от борда на лодката през лятната прохлада или от билото на планината, спускайки се със ски или шейни по скърцащият сняг. Язовирите са идеална възможност за водни спортове и риболов.

Можете да отседнете в хотели с много екстри или романтични къщи за гости, със сигурност разнообразието е голямо. Местата, на които да похапнете също са достатъчно. През зимата или през лятото, курорта предлага много забавления и красиви гледки.

  • Курорти
Цигов чарк - Забележителност Ски и Еко Курорт Цигов чарк - Снимка 1 Цигов чарк - Забележителност Ски и Еко Курорт Цигов чарк - Снимка 2 Цигов чарк - Забележителност Ски и Еко Курорт Цигов чарк - Снимка 3 Цигов чарк - Забележителност Ски и Еко Курорт Цигов чарк - Снимка 4 Цигов чарк - Забележителност Ски и Еко Курорт Цигов чарк - Снимка 5