5 stars 5 stars 5 stars 5 stars 5 stars

Град
Чепеларе - Приказката на Родопите

Price comment  Цена:
адрес:
Чепеларе
имейл:
office@chepelarecenter.com
телефон:
+35930513131

Чепеларе е предпочитана дестинация за селски и еко туризъм, а разбира се е и чудесен избор за любителите на зимните спортове. Града се намира в централната част на Родопите, на около 70 км от Пловдив и само на 10 км се намира курортът Пампорово.

Чепеларе е известен като един от зимните курорти на България. Ски център Чепеларе се намира непосредствено след края на града по пътя за Пампорово. Градът има дългогодишни традиции в ски спорта. Ски пистите и ски пътищата на центъра са дълги 20 км. Пистите са с различна дължина и трудност и са подходящи както за напреднали, така и за начинаещи скиори и сноубордисти. Всички писти са оборудвани с безплатен безжичен интернет. На разположение на скиорите е четириседалков лифт, който изминава разстоянието от 2700 м от началната точка на станцията в Чепеларе до връх Мечи чал за 9 минути. Лифт картата струва 38 лв на ден, има и отстъпки. Ако желаете да се научите да карате ски в училището ще Ви предоставят безплатни ски, щеки и обувки. За всички свои зимни приключения в Чепеларе се обърнете към Спортен център Чепеларе.

В Чепеларе може да бъде посетен единственият в България Музей на ските, който отваря врати през 1998 г. Експозицията на музея проследява развитието на ските и ски спорта в града и страната. В Чепеларе се намира и Музеят на родопския карст - единствен по рода си на Балканите.

През летния сезон Чепеларе се превръща в притегателен център за любителите на природата, еко-пътеките и селския туризъм. Гостоприемството на местните е всеизвестно, а Родопската кухня е изключително вкусна. Местата за отсядане са разнообразни, а цените много по-ниски от големите курорти. От скоро курорта разполага и с маунтин байк трасе.

По време на своя престой може да се насладите на различни природни и исторически забележителности край Чепеларе - Чудните мостове, водопад Орфей и каньона на водопадите, пещера Ухловица, Бачковски манастир, Харамийска пещера (Триград).

Чепеларе - Забележителност Чепеларе - Приказката на Родопите - Снимка 1 Чепеларе - Забележителност Чепеларе - Приказката на Родопите - Снимка 2 Чепеларе - Забележителност Чепеларе - Приказката на Родопите - Снимка 3 Чепеларе - Забележителност Чепеларе - Приказката на Родопите - Снимка 4 Чепеларе - Забележителност Чепеларе - Приказката на Родопите - Снимка 5 Чепеларе - Забележителност Чепеларе - Приказката на Родопите - Снимка 6