3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Село Черковица

Price comment  Цена:
адрес:
Черковица
имейл:
телефон:

Село Черковица (община Никопол, област Плевен) се намира на брега на река Дунав, на издаден в северна посока полуостров, само на шест километра западно от град Никопол. Плажът се намира на мястото, на което река Осъм се влива в Дунава. Наблизо има железопътна спирка, а оттук минават и редовни автобусни линии, което улеснява достъпа на туристи до селото и местността.

Тук идват не само местни хора, но и любители на летуването сред дивата природа от цялата страна. Разбира се, плажът на село Черковица не е особено популярен, така че, ако дойдете тук, можете да бъдете сигурни, че няма да имате проблеми с намирането на тихо и спокойно място, на което да се отпуснете и да релаксирате пълноценно.

Бреговата ивица е покрита с фин и чист пясък, но трябва да имате предвид, че през пролетта и есента плажът често е залят от придошлите води на Дунава, така че Черковица е подходяща за събиране на тен единствено през летните месеци. Дъното тук е полегато, а течението - слабо, което позволява да плувате в топлия Дунав, без да се притеснявате за безопасността си. Разбира се, винаги трябва да имате едно на ум, защото плажът е неохраняем и потенциалните заплахи са налице.

Плажът на село Черковица е любимо място и на рибарите. Тук разнообразието на речни видове е впечатляващо, а уловът е толкова голям, че дори и неопитните въдичари не си тръгват с празни ръце. Условията са подходящи и практикуване на много други видове водни спортове, като гребане, каякарство и уиндсърфинг.

  • Плажове
Черковица - Забележителност Плаж Село Черковица - Снимка 1 Черковица - Забележителност Плаж Село Черковица - Снимка 2 Черковица - Забележителност Плаж Село Черковица - Снимка 3