3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плажът Вромос

Price comment  Цена:
адрес:
Черноморец
имейл:
tic_burgas@burgas.bg
телефон:
0035956825772

Плажът Вромос се намира западно от курортното градче Черноморец (община Созопол, област Бургас). Разположен е на двадесет и два километра южно от втория по големина черноморски град и на шестнадесет километра в северна посока от Созопол.

Общата площ на плажа е малко повече от 200 000 квадратни метра. Намира се в тихия и спокоен залив Вромос, където морето е кристално и лазурно, а дъното - полегато, без ями, мъртви течения и водовъртежи. Отдалечеността му от основните туристически дестинации го прави предпочитано място за онези от туристите, които съзнателно избягват шумните и претъпкани черноморски курорти в търсене на спокойствие и единение с природата.

През 2010 година в някои медии се появиха тревожни информации, че залива плажът в залива Вромос е радиоактивен. Разбира се, това причини сериозен спад на туристите тук, но той все още е посещаван. Природата наоколо е забележителна, а тишината е толкова осезаема, че стресът изчезва със скоростта на светлината. Морският бриз и галантният плисък на вълните допълват идиличната картинка.

Едно от най-големите предимства на плажа в залива Вромос се дължи на факта, че той се намира в самото подножие на Странджа планина, което предпазва туристите от жегите и им дава възможност да намерят така желаната прохлада дори и в най-горещите летни дни. Гледките са забележителни - при ясно време погледът стига до нос Емине на север и до Аркутино на юг. Климатът е изключително мек и приятен, а близостта на малкото градче Черноморец дава възможност на туристите не само да събират тен, а и да хапнат, пийнат и да прекарат няколко приятни часа в компанията на най-близките си.

  • Плажове
Черноморец - Забележителност Плажът Вромос - Снимка 1 Черноморец - Забележителност Плажът Вромос - Снимка 2