3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Червенка

Price comment  Цена:
адрес:
Черноморец
имейл:
tic_burgas@burgas.bg
телефон:
0035956825772

Плаж Червенка се намира на три километра южно от град Черноморец, на територията на едноименното вилно селище. Ивицата е сравнително къса и тясна, но несъмнено е една от най-красивите в България. Закътана встрани от пътя за култовия къмпинг “Градина”, тя е със статут на природна забележителност заради живописните скали, които я обграждат. Именно на тях дължи и името си, тъй като отвесните канари, издигащи се в района, имат специфичен червеникав оттенък.

Покрита с мек и фин пясък, ивицата е изключително примамлива, а морето тук е едно от най-чистите по цялото ни южно крайбрежие. Червенка не е познат на масовия турист, а през последните години е и сравнително недостъпен, тъй като вилната зона в близост все повече се превръща в “елитно” селище, застроено с лъскави хотели с контролиран достъп и големи къщи с високи огради.

Въпреки застрояването, плажът и околността са запазили тучната си зеленина и до голяма степен създават впечатление за диво и некултивирано място, където можеш да получиш единение с природата и да си починеш пълноценно, без да има нищо, което да ти припомня за градския стрес и забързаното ежедневие.

Все пак основната атракция на плажа си остават червените му скали. Когато си почивате тук, се чувствате сякаш защитени от тях, тъй като те обграждат Червенка от всички страни. Както вече казахме, достъпът е сравнително труден, но определено си заслужава да положите усилия, за да се озовете в това райско кътче.

  • Плажове
Черноморец - Забележителност Плаж Червенка - Снимка 1 Черноморец - Забележителност Плаж Червенка - Снимка 2 Черноморец - Забележителност Плаж Червенка - Снимка 3 Черноморец - Забележителност Плаж Червенка - Снимка 4