3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Централен плаж Черноморец

Price comment  Цена:
адрес:
Черноморец
имейл:
tic_burgas@burgas.bg
телефон:
0035956825772

Централният плаж на Черноморец (община Созопол, област Бургас) е един от най-красивите градски плажове по южното ни Черноморие. Чист и поддържан, покрит с фин пясък, той е сред най-предпочитаните места за почивка както на българи, така и на чужденци.

Природата наоколо е изключително красива, запазена от презастрояването, така характерно за крайбрежието ни в последните години. Плажната ивица е сравнително малка по площ - широка няколко десетки метра и с дължина не повече от два километра, но за сметка на това предлага усамотение сред природата и възможност наистина да си починете, без да се притеснявате от шумните тълпи туристи.

Именно заради това плажът е предпочитана дестинация за семейства с малки деца. Още повече, че морето тук е плитко и чисто, а златистият пясък е отличен за игри и правене на пясъчни фигури. Така че имате възможност да си отпочинете пълноценно, оставяйки малчуганите да играят на воля.

В непосредствена близост до плажа са разположени няколко ресторанта. В тях можете да хапнете морски специалитети, ястия, традиционни за българската кухня и блюда, характерни за европейската трапеза. Разбира се, ако искате просто да се повеселите, на разположение са десетки барове и нощни заведения.

Ако сте активна натура, водните спортове са нещо, което със сигурност ще ви привлече на Централния плаж на Черноморец - гмуркане, сърфиране, разходка с лодка, каране на водно колело или джет... Условията за практикуване на подобни хобита са идеални. Тук има платена зона, която се охранява от спасители и където са поставени чадъри и шезлонги, но имате възможност и да използвате голям безплатен участък, в който да се разположите на спокойствие. Имайте предвид обаче, че в разгара на летния сезон това е възможно само рано сутрин, защото Централният плаж на Черноморец се пълни с хора бързо. Все пак е само на пет минути от центъра на курортното градче.

  • Плажове
Черноморец - Забележителност Централен плаж Черноморец - Снимка 1 Черноморец - Забележителност Централен плаж Черноморец - Снимка 2