3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Шабленски плаж

Price comment  Цена:
адрес:
Шабла
имейл:
телефон:

Шабленският плаж се намира край едноименния град, до най-източната точка на България. На разположения в близост морски нос е издигнат най-старият фар на Балканския полуостров, който векове наред е бил ориентир за мореплавателите и е спасявал животите и товарите им край опасното в този участък крайбрежие.

Независимо от коварните скали, от които корабоплаването в тази част на Черноморието е пострадвало неведнъж, плажовете край Шабла са едни от най-красивите, запазени и приятни по цялото ни северно крайбрежие. Морето тук е плитко и спокойно, отсъстват каквито и да било мъртви вълнения и дънни ями, а ивицата е покрита със ситен пясък. Затова и шабленският плаж е един от най-предпочитаните от семействата с деца и туристите, които търсят приятното прекарване сред природата, тишина и отдалеченост от шумните дестинации. В непосредствена близост, само на три километра от града, се намира и езерото Шабленска тузла, което е образувано от морски, смесени със сладки подпочвени води. То и районът около него е известно с огромното си разнообразие на флора и фауна (особено на редки видове птици), както и с наличието на висококачествена лечебна кал. Това го прави много привлекателно за туристи, които са почитатели на орнитологията или искат да се лекуват по природосъобразни методи.

Град Шабла е малък, уютен и спокоен, но предлага на гостите си множество места за настаняване и ресторанти с вкусна кухня. Ако търсите лъскави хотели, огромни дискотеки и луксозни заведения, тук няма да ги откриете. Търсите ли обаче тишината, спокойствието и приятното прекарване с приятели и близки, в Шабла наистина ще си починете отлично.

  • Плажове
Шабла - Забележителност Шабленски плаж - Снимка 1 Шабла - Забележителност Шабленски плаж - Снимка 2 Шабла - Забележителност Шабленски плаж - Снимка 3 Шабла - Забележителност Шабленски плаж - Снимка 4