3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Шилковци Еленски Балкан

Price comment  Цена:
адрес:
Шилковци
имейл:
otic@elena.bg
телефон:
+35961517430

Село Шилковци се намира в Еленския балкан на 380 м над морското равнище в подножието на Централна Стара планина и е на разстояние 25 км от Велико Търново. Разположено на брега на язовир "Йовковци". Тук може да посетите древни находки от римско време, музеи, манастири, една от най-старите църкви на балканския полуостров, както и реставрирани къщи в старинен стил. Ще се насладите на традиционната еленска кухня и гостоприемството на балканджиите.

Община Елена разполага с голямо количество съоръжения за спорт и туризъм. В близост до хижа "Чумерна" се намира ски-писта, дълга 750 метра със ски-влек тип "Помагалски" и ски-гардероб към хижата със 100 чифта ски. Ски-влек и ски-гардероб има също и към пистата на село Мийковци. Близо до хижа "Буковец" и в околностите на град Елена, в местността "Ушите" са изградени малки ски-писти. Общината разполага още с осем полигона за спортно ориентиране. До хижа "Буковец" има възможност за скално катерене и условя за парашутисти. В общината са маркирани и се подържат 9 пешеходни маршрута. В манастирите Плаковски, Килифаревски, Капиновски - пазители на българщината - ще се запознаете с богата история на региона. Почитателите на риболова ще могат да се радват на богат улов във водите на язовир Йовковци.

Шилковци - Забележителност Шилковци Еленски Балкан - Снимка 1 Шилковци - Забележителност Шилковци Еленски Балкан - Снимка 2 Шилковци - Забележителност Шилковци Еленски Балкан - Снимка 3 Шилковци - Забележителност Шилковци Еленски Балкан - Снимка 4