3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Село Широко поле

Price comment  Цена:
адрес:
Широко поле
имейл:
телефон:
00359897994936

Плажът на село Широко поле се намира край него, на брега на язовир “Студен кладенец”. Макар и да е необособен и неохраняван, той е сред предпочитаните места за летуване в региона, тъй като водата тук е спокойна и чиста, брегът е усамотен и предлага отлични условия за лежерно прекарване далеч от шумотевицата на големите градове и курортни центрове.

Селото е разположено сравнително високо (465 метра надморска височина), сред живописните хълмове на Източните Родопи. Красотите наоколо са наистина впечатляващи, а дори и в най-топлите дни свежият бриз и водите на язовира дават така желаната прохлада на жителите и гостите на Широко поле. Тъй като е голямо, с население 750 човека, и има няколко магазина, в селото можете да си напазарувате всичко необходимо, независимо дали смятате да останете на плажа един или няколко дни. На брега можете да опънете палатка, да разположите караваната или кемпера си и да забравите за проблемите на всекидневието.

Имате възможност да разнообразите прекарването си с излети до близката благоустроена средновековна крепост Моняк - една от най-големите в Родопите. Тук е и пещерата Карангила, която има няколко входа, а в нея са открити керамични фрагменти, доказващи, че е била обитавана в древността. На тринадесет километра от Широко поле се намира и може би най-нашумялата историческа забележителност през последните години - археологическият комплекс “Перперикон”, състоящ се от праисторическо мегалитно селище, култови сгради и укрепено селище.

Околността на Широко поле дава възможност и за практикуване на много водни спортове, сред които особено популярни са гребането, карането на водните колела, сърфингът и уиндсърфингът. Най-много фенове обаче, разбира се, привлича риболовът. Тук уловът е много богат, тъй като в района има рибовъдни стопанства и дори и не особено опитните рибари често имат повод за гордост.

  • Плажове
Широко поле - Забележителност Плаж Село Широко поле - Снимка 1 Широко поле - Забележителност Плаж Село Широко поле - Снимка 2 Широко поле - Забележителност Плаж Село Широко поле - Снимка 3 Широко поле - Забележителност Плаж Село Широко поле - Снимка 4