3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Шкорпиловци

Price comment  Цена:
адрес:
Шкорпиловци
имейл:
office@varnainfo.bg
телефон:
0035952820690

Плажът на Шкорпиловци е дълъг цели осем километра и половина и е едно от най-привлекателните места за семейства с малки деца по цялото ни северно Черноморие. Селото е разположено на четиридесет километра от морската ни столица Варна и е тихо, спокойно и приятно. В него можете да се настаните както в хотел, така и в частна квартира или почивна станция, а, въпреки че е доста малко, не липсват различни атракции за туристите.

По плажната ивица няма каквито и да било строежи, така че съвсем лесно можете да си намерите усамотено местенце и да се излежавате с часове, наслаждавайки се на тишината и красивата природа. Пясъкът е фин и чист, без камъни и мидени черупки. Водата също е много чиста и нетипично за северното Черноморие топла, а дъното е полегато, без никакви ями, водовъртежи и коварни подводни течения.

Освен от семействата, плажът на Шкорпиловци е предпочитан и от любителите на водните спортове, особено на кайта, сърфа и уиндсърфинга. В селото има и училище по кайт и сърф. Макар че е усамотена, бреговата ивица е безопасна, защото за здравето и живота на плажуващите се грижат няколко професионални спасители. Тук са разположени и няколко заведения, предлагащи разхладителни напитки и разнообразни ястия на сравнително ниски цени.

Само на метри от плажа, в красива и прохладна гора, е разположен къмпинг, в който можете да спрете своята каравана или да опънете палатка. Шкорпиловци е много привлекателна дестинация за всички, които се стремят да избягват шумните големи курорти и търсят спокойствието, тишината и близостта до природата. Не е за пренебрегване и фактът, че цените тук са много по-поносими, отколкото в повечето населени места по черноморското крайбрежие.

  • Плажове
Шкорпиловци - Забележителност Плаж Шкорпиловци - Снимка 1 Шкорпиловци - Забележителност Плаж Шкорпиловци - Снимка 2 Шкорпиловци - Забележителност Плаж Шкорпиловци - Снимка 3 Шкорпиловци - Забележителност Плаж Шкорпиловци - Снимка 4