3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Хижа Трещеник

Price comment  Цена:
адрес:
Якоруда
имейл:
телефон:
0035974423107

Хижата се намира в местността „Трещеник” на 1764 метра надморска височина в южния скат на планина Рила. Разположена е в близост до Национален парк „Рила”, известен със своето разнообразие на растителни и животински видове. Гостите на хижата имат прекрасни условия за зимен и летен отдих. Хижата представлява масивна четириетажна сграда с капацитет 77 места, които са разпределени в стаи с по две, три и четири легла и три апартамента. Хижата е електрифицирана и водоснабдена, а отоплението се извършва централно. Всички стаи разполагат със собствени санитарни възли и бани. На разположение на гостите са ресторант, дневен и нощен бар.

В непосредствена близост се намира старата хижа. Тя е с капацитет от приблизително 50 места. Леглата са разпределени в стаи по три и четири и в общи спални помещения. Към тази сграда санитарните възли и бани са вътрешни и общи. Старата сграда е водоснабдена и електрифицирана, а отоплението се осъществява чрез печки на твърдо гориво. На приземния етаж на старата хижа има туристическа кухня и столова. На разположение на гостите има охраняем паркинг. По предварителна заявка на клиенти могат да се организират пешеходни турове с водач, преходи с коне и каруци, участие в ловни и риболовни излети, пикници, зелени училища и конферентен туризъм.

Изходен пункт се явява град Якоруда, който отстои на 14 километра от местност „Трещеник. Пътя може да се премине с автомобилно превозно средство по асфалтово шосе или по маркирана пътека, която отнема 3.00 часа.

Разположението е удобно за преходи по пешеходни маршрути към хижите „Грънчар” – 2.30 часа и „Семково” – 3.30 часа и към красивите „Якорудски езера” -3.00 часа.

  • Хижи
Якоруда - Забележителност Хижа Трещеник - Снимка 1 Якоруда - Забележителност Хижа Трещеник - Снимка 2 Якоруда - Забележителност Хижа Трещеник - Снимка 3