3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж село Ясен

Price comment  Цена:
адрес:
Ясен
имейл:
телефон:

Плажът се намира на дунавския бряг, в границите на самото село. Ясен е разположено само на петнадесет километра от Видин и на десет от общинския център Ново село. Плажът е достъпен само през най-топлите месеци на годината, когато нивото на Дунав спада достатъчно, за да се открие тясното, но дълго и чисто пространство, покрито с фин пясък.

Макар и да не е охраняван, плажът край село Ясен е с полегато дъно и няма места, на които да се появяват коварни подводни течения, дънни ями и мъртви вълнения. Все пак трябва да бъдете особено внимателни, ако идвате тук с малки деца или нямате добри плувчески умения. Само на около километър и половина от брега се намира едноименният остров Ясен, който, също като плажната ивица, се появява само когато нивото на Дунав е ниско, през най-горещите месеци на годината.

Плажът е ограден с кокетни горички от акация, топола и ясен, като селото носи името си от това, че доскоро ясеновите масиви са били доста обширни – нещо нехарактерно за дунавското крайбрежие. Можете да стигнете с автомобил до самото крайбрежие на реката, но е хубаво да намерите някое местенце, на което да паркирате, така че да не пречите на останалите плажуващи. На ивицата няма никакви заведения и „екстри“, но можете да се снабдите с всичко необходимо от Видин или от село Ясен.

  • Плажове
Ясен - Забележителност Плаж село Ясен - Снимка 1 Ясен - Забележителност Плаж село Ясен - Снимка 2 Ясен - Забележителност Плаж село Ясен - Снимка 3