3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Пещера Гарваница

Price comment  Цена:
адрес:
Горско Сливово
имейл:
tic_devetaki@mail.bg
телефон:

Пещера Голяма Гарваница е разположена в карстовата местност Гарваница, простираща се на 2 км от село Горско Сливово.

Скалният феномен представлява вертикална пещера с внушителен вход – отвесна пропаст, по която е изградена метална стълба, спускаща се в тясната и дълбока пещера. Дълбочината и е над 40 метра и макар, че са предвидени предпазни парапети , за които посетителите и да могат да се прикрепят, проникването в нея не е лека задача – нужни са ловкост и физическа издържливост за да стигнеш дъното на карстовия феномен. Когато се озовете там обаче ще разберете, че си е заслужавало. Пред вас ще се открие един нов, по-различен свят, който напомня на хората колко нищожни са в сравнение с Майката природа.

Вървейки надолу трябва да не забравяте да се оглеждате за другите посетители на пещерата, тъй като разминаването е трудно и по-добре да се изчаквате на уширените участъци от стълбата, докато се разминете. Ако имате страх от височини – не поглеждайте надолу. И не забравяйте – веднъж слезли, после трябва да се изкачите обратно!

  • Пещери
Горско Сливово - Забележителност Пещера Гарваница - Снимка 1 Горско Сливово - Забележителност Пещера Гарваница - Снимка 2 Горско Сливово - Забележителност Пещера Гарваница - Снимка 3