3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Ски писти хижа Плевен

Price comment  Цена:
адрес:
Плевен
имейл:
hijapleven@gmail.com
телефон:
0035964801914

В близост до хижа „Плевен” за любителите на зимните спортове функционират 3 писти, разположени на 1340 метра надморска височина. Основната ски писта е за напреднали. Тя се намира в подножието на връх Млечен чал, в непосредствена близост до хижата. До пистата се стига по утъпкан ски път с дължина 200 метра и лека денивелация.

Дължината на пистата е около 300 метра, с приблизителен наклон от 45 градуса. Ширината на пистата е около 35 метра на места. Разполага с паничков влек с дължина 300 метра. За комфорта и безопасността на скиорите се грижи добре подготвен екип от специалисти, който определя и реда за подреждане при влека. Пистата се обработва редовно със специализирана машина. Условията за ползване са със заплащане на дневна или полудневна карта. Допускат се отстъпки за седмично или няколко дневно ползване. На разположение на туристите има и построен кът за отдих и почивка с изглед към спускащите се и връх Ботев.

Втората писта е за любители. Тя се намира на около 100 м от хижа „Плевен” в посока голямата писта. Съоръжението, с което разполага, е „ръчен влек“ с дължина 60 метра. След спускане има възможност за прикачване на голямата писта. Предпочитано място е за по-слабо натоварване с цел разпускане или усвъвършенстване на скиорските умения.

Третата писта е предназначена за хора, прохождащи в зимните спортове. Оборудвана е с ръчен влек с дължина 80 метра. Пистата е с много малка денивелация и подходяща за първи стъпки със ски за деца и възрастни. В близост до нея е изграден детски кът с люлки, катерушки и други забавления.

Самата хижата „Плевен” е една от модерните планински хижи в района. Намира се в местността Бъзов дял. Състои се от две сгради с общ капацитет 180 места. Основната сграда е масивна четириетажна постройка с капацитет 120 места с етажни санитарни възли и бани. Част от стаите са с мивки. Сградата е водоснабдена и електрифицирана, с централно отопление. Разполага с ресторант и лавка. Втората сграда е масивна триетажна постройка с капацитет 60 места с етажни санитарни възли и мивка във всяка стая. Сградата е водоснабдена и електрифицирана, с централно отопление. Разполага с туристическа кухня и столова. Стопанин: Туристическо дружество "Кайлъшка долина".

  • Ски писта
  • Хижи
Плевен - Забележителност Ски писти хижа Плевен - Снимка 1 Плевен - Забележителност Ски писти хижа Плевен - Снимка 2