3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Село Пъдарци

Price comment  Цена:
адрес:
Пъдарци
имейл:
телефон:
00359897994936

Плажът на село Пъдарци е един от най-хубавите по бреговата ивица на язовир “Кърджали”. То се намира само на седемнадесет километра от едноименния областен град, на 380 метра надморска височина. Селото е живописно закътано сред меките очертания на източнородопските ридове, на мястото, на което река Арда се влива в изкуствения водоем. Климатът е много здравословен, с прохладно лято и мека зима, а въздухът и водата тук са едни от най-чистите в цялата страна.

Макар и населението на Пъдарци да е само седемдесет и пет души, тук можете да си напазарувате всичко необходимо, за да прекарате отлично на речния бряг, а наоколо има изобилие от исторически, природни и културни паметници, най-известен сред които е пещерата Вулвата. Ако попитате местните жители, имате възможност да намерите и място за нощувка на прилични цени. В близкото село Дъждовница (шест километра) пък можете да отседнете в набиращия популярност атрхостел “Къщата на терлика”, разположен в реставрирана вековна сграда.

Плажът на село Пъдарци е малък, закътан сред красива гора и е изключително спокоен, защото освен на местните хора, той почти не е известен на туристите. Тук можете да се отпуснете на спокойствие, да се радвате на топлите слънчеви лъчи и лекия бриз и да поплувате в спокойните води на язовира. Местността предлага възможности за практикуване на на практика всички водни спортове.

Най-предпочитан, разбира се, е риболовът. Тук се събират въдичари от цялата страна привлечени от видовото разнообразие и изобилието от риба. Не са малко и ценителите на дивата природа, които идват на това място, за да се насладят на приказните красоти на този край и да избягат от градския стрес. Напоследък плажът на Пъдарци придобива известна популярност, главно благодарение на факта, че край селото се намира хубавата хижа “Боровица”, предлагаща на посетителите си всички удобства. Собствениците му организират за желаещите и разходки с лодка в язовира.

  • Плажове
Пъдарци - Забележителност Плаж Село Пъдарци - Снимка 1 Пъдарци - Забележителност Плаж Село Пъдарци - Снимка 2 Пъдарци - Забележителност Плаж Село Пъдарци - Снимка 3